עוגיות טחינה ועוד 3 דרכים ליהנות מטחינה
לאחרונה הייתי עדה לוויכוח קולינרי קולני שנסב סביב השאלה מה הם חומרי הגלם הבסיסיים והחיוניים שחייבים להיות בכל בית. חומרי גלם אלמנטריים שמשתמשים בהם תדיר ובלעדיהם לא ניתן לבשל. לכל מי שעובד במטבח יש כאלו חומרי גלם, גם לי יש. בראש הרשימה שלי לא תמצאו ביצים או חלב, גם לא תמצאו קמח או עוף (רחמנא ליצלן). בראש הרשימה שלי יש כוכבת אחת והיא – הטחינה.
הטחינה מלווה אותי כבר שנים. היא משמשת אותי כשיש לפני מתכון מוכן שבא לי להכין וגם כאשר אני מאתגרת את עצמי וממציאה בעצמי מתכונים (תיכף נדבר על עוגיות טחינה ותבינו בדיוק על מה אני מדברת). זה כנראה הטעם העשיר, האגוזי, המזרח תיכוני שלא מאפשר לי להיות אדישה אליה. ומה שיפה בטחינה זה שלמרות שהיא מגיעה מהאזור הגיאוגרפי שלנו היא משתלבת נפלא במגוון רחב מאוד מטבחים מכל רחבי העולם.
זרעי השומשום שימשו לבישול מאז ימי קדם. או אז עשו מהם שמנים ומיני מאכלים. היום אפשר, תודה לאל, למצוא טחינה איכותית ברוב הסופרים ואם לא שם אז חפשו בחנויות טבעוניות או חנויות בריאות. אם אתם מרגישים שאתם שולטים ברזי המטבח, תוכלו גם אתם להכין טחינה במו ידיכם. רק שימו לב, הכנת טחינה אינה משימה קלה מאחר ומאוד קשה להשיג את המרקם העדין שנודע לה, אבל זה בהחלט מתאים לחובבי אתגרים קולינריים שחיים על הקצה ????.
עוגיות טחינה ועוד 3 דרכים שבהן ניתן לשלב טחינה בתפריט היומי שלכם:
- מנגבים טחינה – טוב אי אפשר שלא להתחיל בבסיס, בסידור המזרח התיכוני המושלם שלנו; צלחת, טחינה, קצת שמן זית, קורט מיץ לימון אולי איזה צנובר, פיתה וזהו. זו אחת הדרכים הכי פשוטות, הכי קלות והכי טעימות לאכול טחינה. עבורי זו כל הארוחה שאני צריכה, אבל זו בהחלט יכולה להיות גם מנה ראשונה או תוספת לצד מנה עיקרית.
- מעשירים את הסלט – סלטים וירקות מאודים יכולים לקבל זריקה רצינית של טעם משגע אם מוסיפים להם רוטב על בסיס טחינה. הטחינה הולכת נפלא עם ירקות ירוקים אבל גם עם שאר ירקות: עם כרובית, עם חצילים ועם עגבניות. יש שמערבבים את הטחינה עם יוגורט ותוכלו למצוא היום גם מתכוני טחינה עם אבוקדו ואפילו סלט נודלס יפני עם מיסו טחינה.
- מלקקים את האצבעות אחרי המנה העיקרית – טחינה מככבת גם במנות עיקריות רבות, ביניהן: מרקים תבשילים. מאחר ולטחינה יש מרקם קרמי היא מהווה בסיס טבעוני נקי מחלב לשפע של מרקים ותבשילים. ליוונים למשל יש מרק טחינה עם שערות פסטה, אותו הם אוכלים בדרך בעונת האביב. בנוסף, אפשר למצוא תבשילים טבעוניים המשלבים בין טחינה לבין זוקיני למשל.
- מקנחים עם טחינה – כאשר מדברים על טחינה אז מיד עולים בראשי שני קינוחים ואת שניהם אני אוהבת אהבת אמת. נתחיל בקינוח הפשוט יותר – חלבה. אין כמו פיסת חלבה דחוסה כדי לסיים ארוחה טבעונית טובה. ונקנח בקינוח נפלא נוסף, הלא אלו עוגיות טחינה. מאוד קל להכין אותן ועוד יותר פשוט לאכול אותן. הנה קישור למתכון עוגיות טחינה שכדאי לנסות בבית.
אז מי הכוכבת שלכם במטבח?
להגיב לפוסט
0תגובותלהגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.