כל הטרנדים הצפויים לנו בשנה הקרובה בעולם המתכונים הטבעוני
מנתחי עוף טבעוניים ועד מנות המבוססות על שעועית – קבלו את הטרנדים הכי חמים בעולם הטבעונות שהולכים להיות הדבר הגדול הבא
שנת 2019 שחלפה לה, הביאה עמה בשורות קולינריות משמחות עבור הטבעונים. יותר ויותר חברות מזון החלו לשווק מוצרים טבעוניים, מסעדות טבעוניות חדשות נפתחו ומסעדות ותיקות החלו להציע מנות טבעוניות בתפריט שלהן, ביניהן גם מסעדות מזון מהיר כמו מקדונלד׳ס. שנת 2020 רק התחילה וכבר מסתמנים הטרנדים הלוהטים לשנה הקרובה בעולם הקולינרי הטבעוני. הנה לפניכם התחזיות הצפויות לנו.
עוף טבעוני
אם שנת 2019 הייתה בסימן המבורגר טבעוני, הרי שבשנת 2020 העוף הטבעוני יהיה הכוכב הגדול. בארצות הברית הוא הפך לפופולרי במיוחד, כשרשתות ומסעדות מזון מהיר כגון KFC (לאחרונה נפתח סניף של הרשת אצלנו בישראל) מציעות עוף טבעוני המבוסס על סייטן. החברות מתבלות את הסייטן כך שיהיה לו טעם של עוף, וניתן ליהנות מעוף מטוגן, עוף צלוי, כנפיים וחזה עוף שאף בעל חיים לא נפגע בייצור שלהם.
גבינה טבעונית
כבר היום אפשר לרכוש גבינות טבעוניות וטעימות, ונראה שהתחום הזה רק הולך להשתכלל. רשתות פיצה כמו דומינוס ופיצה האט באירופה ובאוסטרליה כבר הוסיפו גבינה טבעונית לפיצות שלהן, ולא יאוחר היום שבו ניתן יהיה להגיע למרקם ולטעם המדויק של גבינות אמיתיות כמו צ׳דר, גאודה, פטה וריקוטה.
מנות מבוססות על שעועית
שעועית נחשבת למזון בעל סגולות בריאותיות רבות – היא מסייעת לתפקוד מערכת העיכול, מגבירה את תחושת השובע ומפחיתה את הסיכון לסרטן, מחלות לב וסוכרת. לכן, לא פלא ששעועית הולכת לככב בשנה הקרובה במטבח שלנו. בשנת 2020 חברות המזון ייצרו מנות טבעוניות מתוכחמות שמבוססות כולן על שעועית כמו המבורגר, אטריות, פחזניות ואפילו ביצים.
ירוק בעיניים
שנת 2020 תהיה בסימן ירקות ירוקים כמו קייל, עלי רוקט, עולש, אפונה, ברוקולי ועוד. הירקות הירוקים עשירים בויטמינים ונוגדי חמצון וידועים בכך שהם שומרים על לחץ דם תקין ומצמצמים את הסיכון למחלות כרוניות. אז תוסיפו עוד עלים ירוקים לסלט שלכם.
אוכל צרפתי
כשחושבים על אוכל צרפתי מיד קופצת לראש תמונה של כבד אווז טבול בחמאה, ולכאורה אוכל צרפתי וטבעוניות לא ממש הולכים ביחד. אבל בשנה הקרובה צפויות להיפתח בעיר האורות מסעדות טבעוניות חדשות, וכבר היום ניתן להכין בעצמכם מנות צרפתיות ללא מרכיבים מן החי, כמו כבד אווז טבעוני. ויו לה פראנס!
מאפים טבעוניים
מי אמר שאין קינוחים טבעוניים טעימים? בשנה הקרובה המאפיות הטבעוניות ישתלטו על העולם, וגם מאפיות רגילות יציעו מאפים וקינוחים ללא חמאה, ביצים וחלב כמו לחם, מקרונים, בריוש וקוראסונים.
שוקולד
אחרי שחברת הגלידות הבינלאומית בן אנד ג׳ריס החלה לשווק גלידות טבעוניות, בשנת 2020 חזית השוקולד היא זו שהטבעונים הולכים לאמץ. שוקולד מריר הוא תמיד היה אופציה מצוינת עבור הטבעוניים, אבל בשנה הקרובה חברות המזון יפתחו שוקולד חלב ללא חלב. נשמע מוזר? חכו שתטעמו. ההימור שלנו הוא שגם אתם צפויים להכין קינוחי שוקולד משגעים.
ביצים טבעוניות
מי שאימץ אורח חיים טבעוני, עשוי להתגעגע לעיתים לטעמן של ביצים. הבשורה המשמחת היא שבשנה הקרובה צפויה להתרחש מהפכה בתחום הביצים הטבעוניות. תוכלו להכין מקושקשת, חביתות וליהנות מביצים קשות ורכות – שאף תרנגולת לא הייתה מעורבת בדרך של הביצים האלו לצלחת שלכם.
בשר המבוסס על שיבולת שועל
כולנו שמענו על תחליפי הבשר למיניהם שמבוססים בדרך כלל על סייטן, אבל ידעתם שאפשר לייצר בשר משיבולת שועל? המותג Gold&Green מייצר בשר משיבולת שועל יחד עם שמן קנולה, חלבון אפונה, חלבון שעועית ומלח. כדי לייצר את המרקם דמוי הבשר, משתמשת החברה בתהליכים מכניים שונים. לפי מבחני טעם שנעשו בקרב קרניבורים, לתחליף הבשר משיבולת שועל יש טעם נהדר ומרקם המזכיר מאוד בשר אמיתי.
להגיב לפוסט
0תגובותלהגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.