פסטה עונתית של תאנים ועגבניות
אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר
כשרוצים לצאת מהשגרה ונמאס מרוטבי הפסטה המוכרים והממוחזרים, מכינים רוטב מיוחד, מפתיע ועשיר בטעמים כמו הרוטב הזה. כל מה שאתם צריכים זה שיהיו תאנים טריות בעונה.
חומרים ל-4 מנות
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
500 גרם עגבניות שרי תמר, שטופות וחצויות לאורכן
10 תאנים קטנות ובשלות, חצויות לאורכן
1 בצל סגול, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
1/4 כוס יין אדום
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כפית סוכר חום
עלים טריים מ-3 גבעולי טימין
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
2-3 כפות שמן זית
להגשה:
עלי בזיליקום טריים, חצאי תאנים טריות.
1. יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים בצל ושום ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט אך לא נחרכים.
2. מוסיפים למחבת עגבניות שרי חצויות וטימין ומבשלים עוד כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.
3. בינתיים מרתיחים סיר עם שפע מים מומלחים, לבישול הפסטה.
4. מוסיפים תאנים, יין אדום, חומץ בלסמי, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים. מבשלים 5-10 דקות נוספות, עד שהתאנים מתרככות והרוטב מסמיך.
5. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון, מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
6. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא רכה אך נגיסה (אל-דנטה). מסננים.
7. מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומערבבים (אפשר גם לחלק את הפסטה לצלחות הגשה ולצקת עליה מהרוטב). מחלקים לצלחות הגשה, מעטרים בחצאי תאנים טריות ועלי בזיליקום ומגישים.
בתאבון!
להגיב לפוסט
0תגובותלהגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.