קציצות עדשים טבעוניות ברוטב עגבניות
מאת אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר
צילום: לני בן בשט
השיטה להכנת הקציצות האלה חביבה עלי במיוחד, מכיוון שהיא אינה דורשת חומרי הדבקה למיניהם. כל מה שצריך זה להשרות את העדשים ולא לבשל אותן, כך שחומרי הקשירה הטבעיים שיש בהן (כמו עמילן וחלבון) יעשו את העבודה.
חומרים לכ-30 קציצות
500 גרם עדשים שחורות, מושרות במי ברז למשך הלילה
1 זוקיני מגורד
3-4 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון
לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
3-4 שיני שום, פרוסות
1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
4-5 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות גס
חופן גדול עגבניות שרי תמר, פרוסות גס
חופן גדול עגבניות שרי צהובות, חצויות
1 כוס מים
מלח
1. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים בו שום וצ'ילי תוך כדי ערבוב במשך כדקה, עד שהם מפיצים ארומה (זהירות לא לשרוף!). מוסיפים עגבניות ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל כ-15 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. מוסיפים מים ומלח ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל.
2. מכינים את תערובת הקציצות: מסננים את העדשים ממי ההשריה ומניחים במיכל של מעבד מזון. מוסיפים שום ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת יציבה ולא פירורית. מעבירים לקערה גדולה.
3. מוסיפים לקערה זוקיני מגורד ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב וטועמים כדי לוודא שהתערובת מלוחה מספיק, כי אחרי הטיגון הטעמים נחלשים. אם אתם לא ממהרים, מומלץ להכניס את התערובת למקרר למשך חצי שעה, להתייצבות ואיחוד טעמים. במקרה כזה, הסירו בינתיים את רוטב העגבניות מהאש.
4. יוצקים למחבת רחבה שכבה דקה של שמן לטיגון ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. יוצרים מתערובת העדשים קציצות שטוחות ומטגנים בשמן החם משני הצדדים, להשחמה יפה. הופכים בעדינות, אפשר בעזרת שני מזלגות, כדי שהקציצות לא יימעכו.
5. מעבירים את הקציצות המוכנות מהמחבת לסיר עם רוטב העגבניות החם, כך שהן מונחות זו לצד זו והצד העליון הפריך מחוץ לרוטב. מבשלים כ-10 דקות, עד שהקציצות סופגות את הנוזלים ומתבשלות, אך לא מתפרקות. מחלקים לצלחות הגשה ומגישים מיד.
בתאבון!
להגיב לפוסט
0תגובותלהגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.