עוגיות טחינה, מייפל וחמאת בוטנים
מאת אורי שביט
הרוטב האהוב עלי בעולם, שאני יכולה לשתות עם קש, הוא רוטב כמעט ממכר של טחינה וחמאת בוטנים. אמרתי לעצמי, הלו, מדוע שזה לא יעבוד גם עם עוגיות טחינה? על הדרך שדרגתי אותן עם תוספות מעניינות ומגוונות (אני באופן אישי עפתי על החמוציות, יותר מהשוקולד אפילו). לא מתאים לכם? הסירו דאגה מליבכם, הן נימוחות וטעימות להפיא גם בלעדיהן.
חומרים לכ- 25 עוגיות טחינה
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה (100 גרם)
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית, ללא תוספת מלח וסוכר (130 גרם)
1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי (140 גרם)
כ-2/3 כוס שמן קוקוס מומס (100 גרם)
1/2 2 כוסות קמח תופח (אפשר חצי מלא וחצי לבן)
קורט מלח
לשדרוגים:
1-2 כפות שיבולת שועל או חמוציות ללא תוספת סוכר/שוקולד צ'יפס
+ מחממים את התנור ל-170 מעלות.
+ טורפים בקערה גדולה טחינה, מייפל, שמן קוקוס וחמאת בוטנים עד לקבלת בלילה חלקה.
+ בקערה נפרדת מערבבים קמח ומוסיפים מעט מלח (לאווריריות מרובה מומלץ לנפות. לביסים מעוררים אפשר להשתמש במלח ים אטלנטי, גס).
+ מוסיפים בהדרגה את הקמח לבלילה, בוחשים בכף עד שמקבלים בצק רך וחלק.
+ לשדרוג, מחלקים את הבצק כמספר התוספות, מוסיפים לכל חלק אחת מהתוספות ולשים היטב למספר דקות. אפשר להשאיר גם בצק "נקי" ללא תוספות.
+ יוצרים עיגולים שטוחים ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות, עד שהחלק החיצוני מזהיב אבל המרכז רך למגע (חשוב לא לייבש את העוגיות, במיוחד אם הוספנו שיבולת שועל).
+ מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן לגמרי לפני שאוכלים (קשה להתאפק, נכון, אבל המרקם לא הכי מוצלח לפני שהעוגיות מתקררות. ראו הוזהרתם!).
בתאבון!