מתכונים טבעוניים ובריאים – עקרונות הזהב לאכילה בריאה בטבעונות
בין אם אתם חדשים בטבעונות ובין אם מדובר בחלק מהחיים היומיומיים שלכם כבר שנים רבות, עליכם לשלב את הרגלי המחייה והאכילה שלכם בעקרונות שונים. טבעונות היא לא דרך חיים סטטית – היא מלווה את האדם בהתפתחותו לאורך השנים כך שגם כעבור שנתיים, חמש שנים ואפילו עשור – אתם מגלים על עצמכם תכונות חדשות, פרטי מידע המאירים תחומים חדשים בחייכם ומשתנים יחד עם הטבעונות בחייכם.
כל אדם שלא גדל לבית טבעוני (ובעצם, גם מי שכן), מגיע עם הרגלי אכילה, תפיסות עולם שונות והעדפות המכתיבות את דפוסי האכילה. לעתים רבות, אנו עלולים לגלות שהטבעונות הפכה אותנו רזים/ שמנים יותר או שעם השנים שכחנו לדאוג לתפריט מאוזן דיו, שהתמכרנו לחומרים מעובדים ועוד. בעוד שהתרבות מכתיבה הרגלי אכילה מסוימים ולא בהכרח בריאים, עלינו כטבעונים לקבוע לעצמנו אמות מידה שיאפשרו לנו לשמור על בריאותנו לאורך השנים. אילו עקרונות מאפשרים הכנה של מתכונים טבעוניים תוך שמירה על הבריאות האישית שלנו?
עקרונות
ליהנות מכל העולמות
אחת התגובות הנפוצות ביותר של אלו שלא התוודעו עדיין לדרך החיים הטבעונית היא: "אבל אין לך מה לאכול!". האמת העצובה היא (או השמחה, תלוי מאיפה מסתכלים על זה), היא שדווקא התפריט המערבי העמוס לעייפה בשומן, מלחים וסוכרים – חוסך מהגוף שלנו את מה שהוא כל כך זקוק לו. לפיכך, חשוב לשמור על תפריט מגוון ככל האפשר ולהימנע מאכילה החוזרת על עצמה מדי יום.
ויטמינים היישר מהטבע
מוצרים מעובדים מכילים מדבקות המתהדרות במגוון תוספות של ויטמינים טבעיים. מה שהמפרסמים לא מגלים לנו הוא שכאשר אנו צורכים מזון טבעי, אין צורך בכל התוספות הללו. אחד העקרונות החשובים ביותר ליישום הוא שילוב של מגוון ירקות ופירות טריים ואיכותיים בתפריט היומיומי שלנו. עלים ירוקים כמו קייל, תרד, מנגולד, כוסברה, רוקט, ארוגולה ואחרים יכולים להוות לא רק תבלין מעולה למאכלים המוכרים והידועים, אלא גם מקור מעולה לוויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, סידן, אשלגן וחומצה פולית.
חשוב לצרוך ירקות ופירות מכל המינים והצבעים, ביניהם:
המשפחה הירוקה: בצל ירוק, פלפל ירוק, ארטישוק, שעועית, אבוקדו ועוד. אלו מכילים ברזל, סידן, אשלגן, אומגה 3, ויטמינים מקבוצת B ועוד.
המשפחה האדומה והסגולה: מונה את הסלק, הפלפל האדום, העגבניה, אבטיח, פירות יער ועוד. אלו מכילים ליקופן, ויטמינים חיוניים מקבוצת B, ויטמין C, סידן, אשלגן, נתרן וברזל.
המשפחה הלבנה: שום, קולורבי, ארטישוק ירושלמי, כרישה, ג'ינג'ר ועוד. מכילים כמויות יפות של ברזל, מגנזיום, סידן, אשלגן ועוד.
המשפחה הכתומה: בטטה, דלורית, דלעת, גזר, אפרסמון, מנגו ואחרים המכילים ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, אשלגן, סידן, ברזל ועוד.
דגן אחד ליום
כטבעונים, אנחנו מגלים מחדש את נפלאות הגוף האנושי בכך שאנחנו מכינים ונהנים ממתכונים טבעוניים המבוססים על חומרי גלם איכותיים, מגוון עשיר של מינרלים וויטמינים החסרים כל כך בתפריט המערבי ושפע טעמים חדשים המאפשרים לגוף לגלות עולמות חדשים של הנאה, טריות וחוויות חדשות.
דגן מלא מהווה מקור מעולה למגוון ויטמינים ורכיבים חיוניים לבריאות הגוף וכמו כן, סיבים תזונתיים בכמות יפה. חשוב להקפיד על צריכת דגנים מלאים שכן הדגנים הלא מלאים אינם מכילים את הכמות הנדרשת של ויטמינים ומינרליים ויכולים להביא לעלייה ברמות הסוכר בדם וכן לעלייה במשקל. בין הדגנים המלאים נמנים הבאים: אורז חום מלא, חיטה מלאה, שיבולת שועל, שיפון, קינואה, כוסמת, כוסמין ושעורה.
להגיב לפוסט
0תגובותלהגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.