מקושקשת טופו וירקות
אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר
המנה הכי כיפית לארוחת בוקר מזינה, מהירה וסופר-טעימה. קוראים לה מקושקשת כי היא עשויה מפירורים מעורבבים, לא בגלל שהיא מנסה לחקות את הטעם המובהק של ביצה. מי שבכל זאת מתגעגע, יכול להוסיף בסיום מעט מלח הודי שחור (קאלה נאמק) שיעניק למנה טעם גופריתי שמזכיר ביצה. כך או כך, זו פשוט מנה טעימה.
חומרים ל-2 מנות גדולות
300 גרם (1 חבילה) טופו רך (לא משי), מפורר בידיים או במעבד מזון (ב"פולסים")
1 בצל סגול, חתוך לרצועות
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 קישוא, מגורר
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
3-4 עלי מנגולד (ללא השדרה), חתוכים גס (או עלים אחרים כמו תרד, בוק צ'וי או קייל)
שמן זית לטיגון
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי צהוב (לא חובה)
1/4 כפית צ'ילי יבש (או לפי הטעם)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 לימון סחוט
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה
- יוצקים שמן זית למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-10 דקות להזהבה. מוסיפים שום ורצועות פלפל ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים למחבת קישוא ועגבניות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות, עד שהירקות רכים ומגירים נוזלים. מוסיפים מנגולד ומטגנים עוד דקה. מוסיפים למחבת טופו מפורר ומערבבים.
- שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים למחבת, מערבבים וממשיכים לבשל עוד דקותיים, לאיחוד טעמים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. אם התערובת יבשה, מוסיפים מעט מים או שמן.
- מעבירים את המקושקשת לצלחות הגשה, סוחטים מיץ לימון טרי, מפזרים עשבי תיבול קצוצים ומגישים.
בתאבון!
להגיב לפוסט
0תגובותלהגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.